Medische encyclopedie voor gezin & verpleging

Vorige Artikel 111 van 166 Volgende
€ 9,25 (inclusief btw)
Conditiegoed
Aantal pagina`s392
Uitgavejaar1974 [17e druk]
Uitgegeven doorAllert de Lange
Kaftwitte hardcover met opdruk op de rug
Stofomslagja 
ISBNniet bekend
Code [intern]ZOL19

 

Beschrijving boek

Samengesteld door Dr. P.J. de Bruïne Ploos van Amstel.

De contacten die de moderne mens met de medische wetenschap heeft zijn zo veelvuldig dat iedereen, bewust of onbewust, de behoefte gevoelt zijn kennis omtrent het menselijk lichaam, de ziekteverschijnselen en de geneeswijzen uit te breiden.

Juist de laatste jaren, nu de mogelijkheid tot genezing dank zij de uitvinding van vele nieuwe geneesmiddelen en de ontwikkeling van de nieuwe geneeswijzen zoveel groter is geworden en vele ziekten, die vroeger als ongeneeslijk beschouwd werden, met succes bestreden kunnen worden, is het zaak de niet-medicus een zo groot mogelijk begrip voor de stand van de wetenschap bij te brengen.

Op die wijze kan veel wanbegrip dat er nog over ziekten en hygiënische levenswijze bestaat, weggenomen worden.

Deze encyclopedie is geen ‘papieren dokter’. Nergens adviseert hij de leek de taak van de arts over te nemen, want evenmin als een verstandig mens zomaar een scheikundeboek koopt en aan de hand daarvan proeven gaat nemen met het gevaar van explosies en vergiftigingen, net zo min is het denkbaar dat deze mens in geval van ziekte, de dokter buitensluit en met een schriftelijke handleiding met het kostbare bezit van eigen of andermans gezondheid gaat experimenteren. Bij ziekte wende men zich dus tot zijn arts, die door jarenlange studie en ervaring meer kennis bezit dan vele van deze werken zouden kunnen bevatten. Deze encyclopedie draagt er toe bij de onmisbare samenwerking tussen arts en patiënt te bewerkstelligen en zodoende de genezing te bevorderen.

De wijze van samenstelling en de verduidelijking der afzonderlijke onderwerpen maken een veelzijdig gebruik van de encyclopedie mogelijk. Zoals vrijwel iedereen, zal toch vooral iedere huismoeder, voor wie het kunnen herkennen van ziekteverschijnselen en het op de juiste wijze verzorgen van zieken zo belangrijk is, een medische encyclopedie node kunnen missen. Verder zullen verpleegsters, medische analysten en andere helpers en helpsters van artsen, apothekers, zoölogen, botanici en biochemici, met de medische vaktermen vertrouwd, uit dit werk een verhelderend, samenvattend inzicht in het geheel van de medische wetenschap kunnen verkrijgen. 

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2022 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel