Alistair MacLean omnibus

Vorige Artikel 7 van 119 Volgende
€ 8,25
Conditieredelijk [onderzijde boekblok een paar vlekjes]
Aantal pagina`s730
Uitgavejaar1983 [2e druk]
Uitgegeven doorElsevier
Kaftbordeauxrode hardcover met zilveropdruk op de rug
Stofomslagja [maar deze is wel een soort van total loss]
ISBN9010045757
Code [intern]ZOL7

 

Beschrijving boek

De Zeeheks. De Zeeheks is een modern booreiland van de keiharde zakenman Lord Worth. Wanneer Lord Worth zijn olie onder de vastgestelde prijzen verkoopt veroorzaakt hij grote onrust op de internationale markt.
De leiders van de grote oliemaatschappijen komen bijeen om maatregelen tegen hem te bespreken. Hun conclusie is eenvoudig: de schurk John Cronkite krijgt tien miljoen dollar om Worth uit te schakelen.
Cronkite schrikt niet terug voor grof geweld, en het gevecht om de macht in de oliewereld ontaardt in een complete slag: tankers worden opgeblazen en gekaapt, wapenopslagplaatsen van het leger beroofd, en het booreiland wordt bestookt met dieptebommen en artillerie. Lord Worth wordt ook persoonlijk getroffen: zijn dochters worden ontvoerd.
Wat doet het Witte Huis? Kan men zo’n strijd dicht bij huis tolereren? Hoe loopt de verbitterde strijd om De Zeeheks af?

Stoptrein naar Fort Humboldt. In het Wilde Westen verdwijnt een trein met soldaten op geheimzinnige wijze in een ravijn. Is dit het werk van de bandiet Deakin, die als gevangene op weg is naar Fort Humboldt? Speelt hij onder één hoedje met de desperado die het door de cholera getroffen fort heeft bezet? De Paiutes, een Indianenstam onder aanvoering van ‘Witte Hand’ maken zich gereed het kleine groepje overlevenden van de trein aan te vallen. Maar dan blijkt dat niet iedereen is wie hij voorgeeft te zijn ...

Komplot in Californië. De kerncentrale San Ruffino wordt overvallen door een bende misdadigers onder leiding van ene Morro.
De boeven gaan er vandoor met een aantal gijzelaars en tonnen splijtbaar materiaal. Kort daarop bedreigen ze de wereld met atoomwapens. Brigadier Ryder van de recherche van Los Angeles zit de bende op de hielen, maar komt hij op tijd om zijn vrouw te redden, die als gijzelaar is meegenomen? Ten slotte volgt een sensationele ontknoping, waarbij niemand minder dan de president van de Verenigde Staten te hulp wordt geroepen. 

Aanbieding

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2020 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel