Moeder worden

Vorige Artikel 117 van 166 Volgende
€ 8,00
Conditie redelijk [originele kaft deels flink verkleurd, binding + inhoud goed]
Aantal pagina`s 294
Uitgavejaar 1967 [4e druk]
Uitgegeven door Uitgeverij Contact
Kaft witte kunstlederen hardcover met goudopdruk op voorzijde en rug
Stofomslag ja [beschadigd (4 scheurtjes) en verschoten (m.n. rug)]
ISBN niet bekend
Code [intern] MOOR1

Beschrijving boek

Handboek voor zwangerschap en bevalling.

Voor Nederland bewerkt door A.R.F. Somers, arts, naar de Italiaanse uitgave `Sarò  Madre` door F. Miraglia, E. Orlandini en G. Micheletti.

Met 128 afbeeldingen waarvan 18 in kleur.

‘Moeder worden’ is een buitengewoon sympathiek, helder en eenvoudig geschreven samenvattend handboek, dat uitvoerig ingaat op alle onderwerpen die voor elke vrouw die in verwachting is van het grootste belang zijn. In het bijzonder behandelt het de vragen:

Hoe is het leven van de jonge vrouw in deze periode? Wat zijn de ‘rechten’ en ‘plichten’ van de aanstaande moeder, hoe is de ontwikkeling van het kindje, van maand tot maand, in het vrouwelijk organisme, hoe moet zij zich voeden, kleden en verzorgen en wat kan de aanstaande vader doen om deze maanden zo gelukkig mogelijk te doen verlopen.

Hoe kan de aanstaande moeder zich voorbereiden op en meewerken aan een pijnloze bevalling, fysiek en psychisch? Iedere verloskundige tracht de bevalling te verlichten door ook aandacht te schenken aan de gemoedstoestand van de moeder, haar zelfvertrouwen en zelfbeheersing. Leidinggevende medici en psychologen over de hele wereld hebben methoden ontwikkeld, waardoor de pijn en de angst doelmatig bestreden kunnen worden. Zo ontstonden in Engeland en Rusland verschillende methoden tot pijnloze baring. Beide worden in dit boek behandeld, aangepast aan de Nederlandse inzichten en voor iedere vrouw begrijpelijk gemaakt. Zo kan zij bewust meewerken aan het gunstige verloop van het geboorteproces.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2022 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel