Jonathan Evan Maslow - De Quetzal en de gier

Vorige Artikel 67 van 149 Volgende
€ 17,50
Conditieredelijk [voorzijde kaft vouwlijntje, kaft hier en daar een vlekje of plekje; binding en inhoud boek goed]
Aantal pagina`s259
Uitgavejaar1989
Uitgegeven doorUitgeverij Meulenhoff
Kaftpaperback [ongeplastificeerd]
ISBN9029097205
Code [intern]EVM

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: Bird of life, bird of death

Subtitel: Schoonheid en verschrikking in Guatemala. 

In 1983 maakten Jonathan Maslow en zijn vriend, de fotograaf Michael Kienitz, een korte reis door Guatemala, op zoek naar de Quetzal, de legendarische, goddelijke vogel van de maya’s en het symbool van de vrijheid.

Het dier was echter nauwelijks nog te vinden. In plaats daarvan zagen ze overal grote troepen zwarte gieren, de zopilotes, de vogels des doods. En die toestand leek symbolisch voor het land waar de Indiaanse bevolking stelselmatig wordt onderdrukt [en niet alleen zij] en waar de lijken zich dagelijks ophopen. Ook de vernietiging van de natuur, van de prachtige nevelwouden - het leefgebied van de Quetzal - gaat er met rasse schreden voort. Er is nu al zo weinig nevelwoud over dat de Quetzal waarschijnlijk niet meer te redden is en voor het jaar 2000 uitgestorven zal zijn.

Nieuws uit Guatemala haalt zelden de voorpagina’s. Toch werd het land door Amnesty International als de ergste schender van de mensenrechten op het westelijk halfrond aangewezen. Jaarlijks verdwijnen er duizenden mensen, de strijdkrachten gedragen zich als een bezettingsleger. Maslow schreef geen echt reisboek, geen uitsluitend politieke geschiedenis, geen vogelboek: hij leende van de drie genres wel het beste en de som is het origineelste boek over Midden-Amerika uit de jaren tachtig. 

Aanbieding

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2020 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel