Ruud van Vrijaldenhoven - Feyenoord tegen de rest van de wereld

Artikel 76 van 82
€ 15,00
Conditieredelijk [rood linnen voorzijde kaft verkleurd; binding en vorm boek prima]
Aantal pagina`s127
Uitgavejaar1996
Uitgegeven doorUitgeverij Luitingh-Sijthoff
Kafthardcover met linnen rug
Stofomslagn.v.t.
ISBN9789024527328
Code [intern]ZOL

 

Beschrijving boek

Subtitel: 35 jaar Europacup- en Wereldcupvoetbal.

De reis begon in 1961 in Zweden waar Feyenoord in de Europa Cup voor landskampioenen tweemaal te sterk was voor het Zweedse IFK Götenborg. De Rotterdamse club was de eerste club in Nederland die in 1963 doordrong tot de halve finale en daarmee de Europa-Cup-koorts in ons land veroorzaakte. Twee schepen waren er voor nodig om alle supporters naar Lissabon te voeren. Helaas was Benfica nog een maatje te groot. Ook de legendarische achtervolging van Coen Moulijn door Vincente Miera van Real Madrid in 1965 staat velen nog in het geheugen gegrift.

Vijf jaar later weet Feyenoord voor het eerst de Cup naar Nederland te halen. Via KR Reykjavik, het grote AC Milan, Vorwärts Berlin en Legia Warschau versloeg de ploeg van Ernst Happel in een volgepakt San Siro stadion Celtic in de finale. Het was Ove Kindvall die de winnende stand op 2-1 bracht.

In het verlengde hiervan deed Feyenoord een gooi naar de Wereldcup. Na een gelijkspel in Argentinië werd Estudiantes in de Kuip door een doelpunt van Joop van Daele verslagen. Uit frustratie braken de Argentijnen Van Daeles bril door midden.

Vier jaar later won Feyenoord de UEFA Cup door te winnen van Tottenham Hotspur. Het was ook de eerste kennismaking met hooligans. Binnen een kwartier werd een heel vak gesloopt. Ook in 1981 en 1992 waren we dicht bij de Europese roem maar beide malen sneuvelden we in de halve finale. En ook in 1996 was de halve finale in Wenen het voorlopige eindpunt van de Europese reis. Voorlopig; want steeds weer zal Feyenoord aantreden tegen de rest van de wereld.

In dit boek leest u het verslag van alle wedstrijden die Feyenoord in de afgelopen 35 jaar voor de diverse Europa Cups en Wereld Cup gespeeld heeft. Veel bijzondere foto’s completeren dit overzicht.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2024 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel