Alles over cholesterol

Vorige Artikel 5 van 166 Volgende
€ 12,50
Conditiegoed
Aantal pagina`s186
Uitgavejaar1992
Uitgegeven doorSDU Uitgeverij
Kaftpaperback 
ISBN9012067685
Code [intern]MAG

 

Beschrijving boek

Door D.E. Atsma & J.H. Brussaard.

 

Welvaartsziekten worden ze wel genoemd: de hart- en vaatziekten, die in Nederland verantwoordelijk zijn voor veertig procent van alle sterfgevallen.
Deze aandoeningen, waaronder het hartinfarct en angina pectoris, worden veroorzaakt door atherosclerose, in de volksmond ook wel aderverkalking genoemd.

Bijna iedereen weet dat een te hoog cholesterolgehalte in het bloed een schadelijke uitwerking kan hebben op de gezondheid, omdat dit het ontstaan van atherosclerose bevordert.
Slechts weinigen zijn echter op de hoogte van alle ‘ins’ en ‘outs’ van cholesterol. Wat is cholesterol eigenlijk? Wat is de oorzaak van een verhoogd cholesterolgehalte? Welke symptomen kunnen zich voordoen? Wanneer loopt u een verhoogd risico? Wat is de onderlinge relatie tussen cholesterol en atherosclerose? Hoe wordt een diagnose gesteld? En, niet onbelangrijk, wat kunnen we zelf doen aan een te hoog cholesterolgehalte in het bloed? Voedingsgewoonten spelen daar een grote rol in.

Op al dit soort vragen vindt u in Alles over cholesterol een duidelijk antwoord. De arts en wetenschapper drs. D.E. Atsma geeft in een heldere stijl de laatste stand van zaken op het gebied van cholesterol weer. Voedingsdeskundige dr. ir. J.H. Brussaard legt u op inzichtelijke wijze uit wat de invloed van eetgewoonten op het cholesterolgehalte in ons bloed is.

Het resultaat: een zeer compleet boek dat alle feiten en cijfers rond volksvijand nummer 1 overzichtelijk voor u op een rij zet.   

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel