Antoine-Ignace Melling - Brieven uit Holland en de Hanzesteden

Vorige Artikel 8 van 170 Volgende
€ 9,95
Conditie goed [ongelezen exemplaar
Aantal pagina`s511
Uitgavejaar1997
Uitgegeven doorFondation Custodia/Waanders Uitgevers
Kaftdonkergrijs linnen hardcover met opdruk op voorzijde en rug
Stofomslagja [hoekje stofomslag licht beschadigd, achterzijde stofomslag putje]
ISBN9040098735
Code [intern]ZOL6

 

Beschrijving boek

Teksten in het boek in het Nederlands en het Frans.

Volledige titels:

Lettres de Hollande et des villes anséatiques: La correspondance d'un artiste-voyageur avec sa famille à Paris en 1812. Présentée et annotée par C. Boschma.

Brieven uit Holland en de Hanzesteden. De briefwisseling van een reizend kunstenaar met zijn familie in Parijs in 1812. Met inleiding en aantekeningen van C. Boschma.

Van de reis die de Lotharingse kunstenaar Antoine-Ignace Melling [1763-1831] in 1812 naar de Nederlanden [toenmalig onderdeel van het Franse keizerrijk] ondernam, zijn niet alleen een groot aantal van de tekeningen teruggevonden, maar ook de correspondentie met zijn familie in Parijs.
De genoegens maar ook de ongemakken van deze reis, die tot aan de Hanzesteden gaat, worden in Mellings brieven levendig en dikwijls relativerend verhaald. Zo maken niet alleen de monumenten en bewoners van grote steden als Rotterdam en Amsterdam indruk op de kunstenaar, maar ook de aantrekkingskracht van een plaatsje als Broek in Waterland of de rust van Zwolle op zondag.
Voorzien van een inleiding laten de brieven, rijkelijk geïllustreerd en geannoteerd, zich lezen als een 'reisjournaal' bestemd voor een 'Voyage pittoresque' die nooit verschenen is.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel