'Liever naakt dan namaak' - Hoe we door reclame zijn verleid

Artikel 1 van 246 Volgende
€ 8,00
Conditiegoed
Aantal pagina`s144
Uitgavejaar2008 [1e druk]
Uitgegeven doorUitgeverij Terra Lannoo B.V.
Kafthardcover
ISBN9789058979070
Code [intern]NUMA

 

Beschrijving boek

Jack Botermans en Wijnand Veenendaal. Tekst Wim van Grinsven.

Steeds weer moet de reclame nieuwe invalshoeken vinden om op een of andere manier te zeggen: koop dit en het zal je leven prettiger maken. Met de tijd hebben de oude advertenties hun aanprijzende werking verloren. Sommige zijn aandoenlijk geworden, sommige briljant of irritant gebleven. Ze wekken onverbiddelijk nostalgische gevoelens op, maar kooplust niet meer.
De zorgvuldig en met veel plezier voor deze uitgave geselecteerde advertenties laten ons nu zien wat toen heel gewoon was en wat we belangrijk vonden. Ze voeren ons even terug naar de hoogtijdagen van de gedrukte reclame en leggen op aangename wijze de tijdgeest bloot.

Recensie
In de jaren voor en na de Tweede Wereldoorlog lag de nadruk op de gedrukte reclame. In dit boek zijn reproducties opgenomen van reclame-uitingen uit die periode, ongeveer tot de jaren tachtig; de nadruk ligt op de twintig jaar na de Tweede Wereldoorlog. Alle nu nog bekende zaken als werk, cadeaus, prijsvragen en dergelijke waren toen ook aanwezig. Achteraf onthullend/onthutsend is de tabaksreclame. De toelichtende tekst is tot een minimum beperkt gebleven. Alle aandacht gaat dus uit naar de fraaie reproducties in kleur en zwart-wit. Vooral een leuk en nostalgisch kijk- en bladerboek voor degenen die zich de advertenties nog herinneren. Verzorgde uitgave in vierkant formaat. [Drs. D.A. Bloemendaal]

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel