Cees Fasseur - Juliana & Bernhard: Het verhaal van een huwelijk, de jaren 1936-1956

Vorige Artikel 3 van 18 Volgende
€ 7,75 (inclusief btw)
Conditiegoed [eenmaal gelezen paperback]
Aantal pagina`s525
Uitgavejaar2009 [herziene en aangevulde editie, november 2009]
Uitgegeven doorUitgeverij Balans
Kaftpaperback 
ISBN9789460032202
Code [intern]RIA17-A

 

Beschrijving boek

Het huwelijk van Juliana en Bernhard maakte in de jaren vijftig een ernstige crisis door. Een echtscheiding dreigde. De huwelijkscrisis werd veroorzaakt door Greet Hofmans, een geheimzinnige vrouw, die grote invloed op koningin Juliana wist te verwerven. Uiteindelijk moesten drie ‘wijze mannen’, de commissie-Beel, eraan te pas komen om het conflict op te lossen. Gemakkelijk ging dit intussen niet, want Juliana wilde Hofmans aanvankelijk niet loslaten.

Cees Fasseur, die naam maakte met zijn biografie van koningin Wilhelmina, kreeg als eerste - en voorlopig enige - historicus toestemming van koningin Beatrix alle stukken in het Koninklijk Huisarchief over de eerste twintig jaar van het huwelijk tussen haar ouders in te zien en voor dit boek te gebruiken.

Op de hem eigen, sprankelende wijze beschrijft hij niet alleen het conflict dat in 1956 een einde dreigde te maken aan het huwelijk van koningin en prins. Hij reconstrueert ook hun huwelijksleven in de voorafgaande periode, vanaf hun trouwdag in 1937 tot de ontknoping van de Hofmanscrisis, aan de hand van persoonlijke brieven en aantekeningen van Juliana en Bernhard. Juliana & Bernhard is daarmee niet alleen een verslag van een huwelijksstrijd, maar ook het ‘portret’ van een huwelijk. 

 

 

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel