John Laffin - De dreiging van de islam

Vorige Artikel 49 van 100 Volgende
€ 7,50 (inclusief btw)
Conditiegoed
Aantal pagina`s188
Uitgavejaar1989
Uitgegeven doorA.W. Bruna Uitgevers B.V.
Kaftpaperback
ISBN9022978621
Code [intern]SBNL26

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: The Dagger of Islam.

Subtitel: Moord en tereur als politieke norm. 

Toen in 1979 Iraanse moslims, met goedkeuring van hun geestelijk leiders, in Teheran de Amerikaanse ambassade bezetten en het ambassadepersoneel in gijzeling hielden, luidden zij daarmee een nieuwe ontwikkeling in de islamitsche wereld in. Een ontwikkeling die tien jaar later, in 1989, zijn absolute dieptepunt beleefde in de oproep van ayatolla Khomeini om de Britse schrijver Salman Rushdie vanwege zijn boek The Satanic Verses te vermoorden.

In De dreiging van de islam verklaart John Laffin deze angstaanjagende ontwikkelingen binnen de islamitische wereld vanuit het moslimgeloof zelf en de geschiedenis ervan. De huidige islamitische revolutie is een reactie op eeuwen onderdrukking en vernedering door westerse machten. De opleving van het fundamentalisme is niet zozeer een religieuze vernieuwing, maar veeleer een nieuwe bezinning op de door Allah bevolen wereldheerschappij. Om dit doel te bereiken zwepen de fanatieke ayatolla’s de volksmassa’s op tot het voeren van de djihad, de heilige oorlog, die pas zal zijn uitgestreden wanneer de laatste niet-moslim verslagen is. Het gevolg is dat de islamitische revolutie het karakter heeft aangenomen van een beweging die daden van geweld en terrorisme niet schuwt.

De confrontatie tussen Oost en West heeft zich ontwikkeld tot een compromisloos spel met de wereld als inzet. Met haar olievoorraden en genadeloze fanatisme beschikt de islamitische wereld over machtige strategische middelen waarmee zij het Westen tot een betekenisloze pion dreigt te reduceren. 

 

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel