Catherine Cookson - Als koppige wijn

Vorige Artikel 4 van 20 Volgende
€ 8,25
Conditiegoed
Aantal pagina`s219
Uitgavejaar1978 [4e druk]
Uitgegeven doorDe Boekerij
Kaftgele hardcover met opdruk op voorzijde en rug
Stofomslagja [scheurtje achterzijde (gerepareerd met plakband), 3 kleine scheurtjes, rug verschoten]
ISBN9022505235
Code [intern]D

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: Kate Hannigan.

Met krachtige penseelstreken schildert Catherine Cookson in dit boek het veelbewogen leven van Kate Hannigan, het meisje dat opgroeit aan de zelfkant van de samenleving, in de sloppen langs de rivier de Tyne, en dat door het lot met zoveel karaktervastheid en ondernemingslust is begiftigd, dat zij op zoek gaat naar een menswaardiger bestaan, naar het geluk dat er, naar haar vaste overtuiging, ook voor haar en haar dochtertje moet zijn.

Parallel met de levensgang van de sterk getekende Kate loopt het leven van dokter Rodney Prince, die een veelbelovende carrière van minder waarde acht dan zijn moeizame arbeid onder de armen van Newcastle - dit tot voortdurende spijt en ergernis van zijn beeldschone, maar koele en hooghartige vrouw.

Gezien hun beider achtergronden is het niet verwonderlijk dat Kate en Rodney bij hun eerste ontmoeting verbittering in hun harten voelen. Hun diepste droom wordt keer op keer wreed verstoord door de wisselvalligheden van het lot, waarin zij moeten berusten, al verzet hun hele wezen zich ook daartegen. Het is echter de ironie van datzelfde lot, dat hun het geluk zolang niet toestond, dat hen tenslotte in het leven laat slagen en het geluk doet vinden.

 

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel