Mgr. E.J. De Smedt - Er zijn nog mensen

Vorige Artikel 156 van 216 Volgende
€ 8,50
Conditieredelijk [wit van kaft verkleurd, rug/hoekjes kaft kale stootplekjes, binding en inhoud boek goed]
Aantal pagina`s69
Uitgavejaar1971
Uitgegeven doorUitgeverij Emmaus
Kaftpaperback
ISBN902647721X
Code [intern]AMI

 

Beschrijving boek

Zijn er nog mensen?

Ik zoek een mens! Dit riep de oude filosoof Diogenes terwijl hij bij klaarlichte dag met een brandende lantaarn door de straten van Athene liep. Hij zag wel veel mensen, stadsgenoten op straat, maar hij zocht iemand die leeft zoals het een mens past. Een menselijk mens; een mens met een hart.

Ook God zoekt een mens, een mens die echt menselijk leeft. De mens heeft een vrije wil. Hij kan leven als een dier, als een bruut, als een egoïst. Zo heeft de schepper hem niet gedroomd. God zond zijn zoon om onze medemens te zijn, om ons op de weg te zetten. Zijn boodschap en zijn genade helpen ons om al wat zweemt naar onmenselijkheid uit te roeien en onszelf uit te bouwen tot authentieke mensen. De christelijke godsdienst is rechtstreeks gericht op het gewone, dagelijkse leven van elke mens en van elke menselijke gemeenschap. Het onmenselijke bekampen, het menselijke bevorderen: dat is het doel dat God in zijn kerk nastreeft. Godsdienst heeft dus iets met de wereld te maken. Godsdienst is belangrijk voor de samenleving van de mensen. Maar velen zien het verband niet ...

‘Er zijn nog mensen’ is een serie korte uiteenzettingen waarin Mgr. E.J. De Smedt, bisschop van Brugge, de schijnwerper richt op enkele facetten van het gewone, dagelijkse leven. Hij wil hiermee de mensvormende waarde van het christelijk geloof in het licht stellen.  

Aanbieding

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2020 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel