25 jaar popmuziek - 1969/1970

Vorige Artikel 2 van 53 Volgende
€ 15,00
Conditieuitstekend [nieuw in originele verpakking]
Aantal pagina`s124
Uitgavejaar1988
Uitgegeven doorLekturama
Kaftzwarte kunstlederen hardcover met opdruk in zilver en rood
Stofomslagja
ISBNniet bekend
Code [intern]PAT1/JAN

 

Beschrijving boek

Deel uit de reeks '25 jaar popmuziek in woord, beeld en geluid'.

Het Afscheid van de Sixties.

De trends en de rages van 1969 en 1970, de popwereld neemt afscheid van de muzikaal zeer interessante jaren ‘60. Nieuwe topgroepen verschijnen, The Beatles houden op te bestaan. De grote popfestivals trekken honderdduizenden bezoekers.

De opvallendste groepen, Crosby, Stills, Nash & Young domineren vanaf hun eerste optreden de popscene. Chicago maakt zijn entree, The Byrds blijven aan de top en Simon & Garfunkel stoppen ermee. De musical Hair trekt volle zaken.

De toonaangevende solisten, songwriters Bob Dylan en Tim Hardin houden de traditie van ‘de man met de gitaar’ hoog, Donavan ontpopt zich als meer dan een Dylan-volgeling en Elvis Presley is weer terug op het podium. Melanie wordt een superster.

Mensen achter het succes, veel groepen en solisten schrijven hun eigen teksten en muziek, maar songschrijvers als Burt Bacharach en het duo Greenaway en Cook zijn uiterst actief. Ook producers, met name Jim Guercio, Bob Johnston en Bill Szymczyk, drukken hun stempel op de popwereld.

Achter het podium, het uiteenvallen van topgroepen zorgt in 1969 en 1970 voor veel persoonlijke tragedies. Drugs en drank eisen ook hun tol.

In een oogopslag, de jaren 1969 en 1970 in vogelvlucht, compleet met hitlijsten.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel