Alice Walker - Een vrouw een vrouw, een woord een woord

Artikel 11 van 234
€ 6,00
Conditieredelijk
Aantal pagina`s220
Uitgavejaar1993 [1e uitgave augustus]
Uitgegeven doorIn de Knipscheer
Kaftpaperback
ISBN9789062653775
Code [intern]MMA2

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: You Can’t Keep a Good Woman Down.

Met de verschijning van de verhalenbundel ‘Een vrouw een vrouw, een woord een woord’ [You Can’t Keep a Good Woman Down] is nu ál het proza van Alice Walker in het Nederlands beschikbaar.

De boeken van Alice Walker gaan alle over zwarte vrouwen in hun strijd om waardigheid en een menswaardig bestaan, die vaak samenvalt met de ontwikkeling van een spiritueel bewustzijn. Vaak zijn de thema’s zwaar: de uitwassen van vrouwenonderdrukking en kindermishandeling, zoals incest [‘De kleur paars’] en vrouwenbesnijdenis [‘Het geheim van de vreugde’]; vaak zijn de personages machteloze slachtoffers en wordt hun leven door dienstbaarheid gekenmerkt, zoals in de verhalenbundel ‘Verliefd & verloren’.

In 'Een vrouw een vrouw, een woord een woord' zet Alice Walker haar in eerder werk begonnen onderzoek voort naar man-vrouw en zwart-wit-verhoudingen - en alle mogelijke combinaties daarvan. Kenmerkend voor deze bundel is echter dat de sterke zwarte vrouwen die de hoofdpersonages vormen uiteindelijk altijd aan het langste eind trekken. Met humor en hartstocht beschrijft Walker haar heldinnen op hun persoonlijke zegetocht op het gebied van liefde, seksualiteit, spiritualiteit, kunst en wetenschap. Het zijn geen willoze slachtoffers meer, maar zelfbewuste vrouwen, beschreven in een heldere, sprankelende stijl die van ‘Een vrouw een vrouw, een woord een woord’ vooral een onderhoudend en aangenaam leesbaar boek maakt.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2024 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel