Clive Innes - Alpiene planten

Vorige Artikel 8 van 52 Volgende
€ 19,50
Conditiegoed
Aantal pagina`s190
Uitgavejaar1997
Uitgegeven doorUitgeverij Helmond B.V.
Kaftpaarse hardcover met goudopdruk op de rug
Stofomslagja
ISBN9789025295424
Code [intern]ZOB/A4

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: Alpines - The Illustrated Dictionary.

Geheel geïllustreerde encyclopedie.

Tuinlieden hebben over het algemeen een voorliefde voor de planten die gewoonlijk geclassificeerd worden als `alpiene planten`. In veel gevallen zijn ze gemakkelijk te telen als eenmaal de speciale omstandigheden van hun natuurlijke habitat zijn begrepen. Er is een zeer grote scala aan vormen, ze brengen het gehele jaar fleur en kleur en vele ervan gedijen zelfs in een kleine tuin.

Maar een defenitie geven van een alpiene plant is moeilijker. Alpiene planten worden aangetroffen op geringe hoogten in warme mediterrane klimaten, op de berghellingen van Saudi-Arabië, de Sierra Nevada en de meeste andere berggebieden van de wereld. De gehardheid en waterbehoefte variëren overeenkomstig hun oorspronkelijke woongebied. Bepaalde cactussen en succulenten, grondorchideeën en vleesetende planten floreren in een typisch alpiene omgeving en kunnen daardoor beschouwd worden als alpiene planten. De diversiteit van de alpiene planten is zo groot, dat ze in vrijwel elke plantenfamilie voorkomen.

Clive Innes beschrijft deze verscheidenheid in zijn nieuwe boek, en beeldt bijna 1000 alpiene planten af. Naast de algemene, die het meest geteeld worden, ook een aantal zeldzamere soorten. Elke foto gaat vergezeld van gegevens over de habitat, verspreiding, de groei, het bloeiseizoen en individuele karakteristieken die interessant zijn. De auteur geeft specifieke tips voor het met succes telen, zoals de grondsoort, het water geven, voeding en vermeerdering. De wetenschappelijke namen staan in alfabetische volgorde, waarbij de huidige nomenclatuur is gevolgd. De algemene synoniemen zijn opgenomen in de beschrijvingen en tevens in een afzonderlijk register achter het boek.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel