G. Kromdijk - Het nieuwe kamerplantenboek

Vorige Artikel 2 van 9 Volgende
€ 4,95
Conditieredelijk [rug kaft toplaag kaft beschadigd (plastificatie kapot/weg]
Aantal pagina`s224
Uitgavejaar1967 [1e druk]
Uitgegeven doorN.V. Gebr. Zomer & Keunings
Kaftpaperback
ISBN9021003805
Code [intern]MMA

 

Beschrijving boek

Aanvulling conditie: hoekjes kaft kale stootplekjes. Rug kaft/overgang kaft achterzijde 2 kale plekjes. Binding en inhoud boek goed.

Met 200 planten in kleur.

Woord vooraf

Toen ik van de uitgever het verzoek kreeg mee te willen werken aan een geheel nieuw opgezet boek over kamerplanten waarin liefst 200 planten in kleur mochten worden afgebeeld, dacht ik: ‘Dat zou ideaal zijn’. Nu ligt dat boek voor ons, en ik zou haast zeggen: ‘Het ideaal is bereikt’. 200 van de meest voorkomende kamerplanten vindt u in prachtige kleurenfoto’s afgebeeld en direct daarbij de beschrijving van de juiste verzorging. Als u nu van een vriend of vriendin een mooie plant krijgt en u wilt weten hoe deze heet, dan zult u na even bladeren in dit boek al spoedig een antwoord op uw vraag gevonden hebben; want juist aan de herkenbaarheid van de soorten werd grote aandacht besteed. Bij de beschrijving van de juiste wijze van verzorging is er naar gestreefd deze zonder veel omhaal zo duidelijk en doeltreffend mogelijk te geven. De vele vragen van liefhebbers die ik in mijn praktijk te beantwoorden kreeg, zijn mij daarbij van groot nut geweest. Hierdoor heb ik me een beeld kunnen vormen van de belangrijkste moeilijkheden waar de meeste liefhebbers voor komen te staan. Hopelijk vindt u ook een antwoord op de vragen waar ú mee zit.

Voor in het boek zijn een aantal algemene wenken opgenomen voor gieten en bemesten, zaaien en stekken, licht, lucht en temperatuur, gevolgd door informatie over plantenschalen en een bloemenkasje.

Tot besluit treft u achterin een zeer uitvoerig alfabetisch register aan met alle voorkomende Nederlandse en Latijnse namen en hun synoniemen. U zult daar veel gemak van hebben bij het opzoeken.

Tot ver over onze grenzen is bekend dat de liefhebberij voor het kweken van bloemen en planten in ons land enorm groot is. Ik hoop dat door dit boek vele liefhebbers van kamerplanten nog betere resultaten zullen behalen dan tot nu toe.

Maarn, september 1967 - G. Kromdijk.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2022 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel