Marie Kessels - De god met gouden ballen

Vorige Artikel 243 van 359 Volgende
€ 5,25
Conditiematig [goed van vorm + inhoud, maar inclusief aantekeningen]
Aantal pagina`s157
Uitgavejaar1996 [4e druk]
Uitgegeven doorDe Bezige Bij
Kaftpaperback
ISBN9789023434627
Code [intern]3

 

Beschrijving boek

Het boek is gebruikt door een deelnemer aan een literatuurgroep. Dit betekent uitgebreide aantekeningen met potlood aan de binnenzijde van de kaft en op de titelpagina`s, een aantal onderstrepingen in het boek en een paar aantekeningen in de kantlijn. Kaft enige gebruikssporen, zoals leesvouwen rug en hoekjes kaft  stootplekjes.

Gus is een oudere man die zijn gepassioneerde levensstijl en zijn niet in te tomen energie aangevreten ziet door kanker. Soms wanhopig, meestal blijmoedig gaat Gus een heftige liefdesband aan met een jonge vrouw, Veer. Zij werkt op een station, waar ze sigaretten, snoep en broodjes verkoopt aan gehaaste reizigers, zwervers en schoolkinderen. De enorme tegenstelling tussen deze twee mensen - de een extrovert, mannelijk, lichamelijk, de ander introvert, vrouwelijk, vergeestelijkt - verandert door de liefde en door de ziekte: Gus ontpopt zich als een creatieve, zachtaardige en gevoelige man, die het gevecht tegen zijn ziekte wint, en de vluchtige Veer krijgt een lichamelijke vorm.

‘De god met gouden ballen’ is een bijzondere roman vol uitersten: verstilling en hevigheid, liefde en afstoting, lichaam en ziel, seks en ziekte. De obsessies, vreemde verlangens en curieuze emoties van Gus en Veer worden uiteengerafeld in de verfijnde en meesterlijke stijl die Marie Kessels tot in de puntjes beheerst.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2023 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel