Leo Tolstoi - Oorlog en Vrede [deel 4]

Vorige Artikel 220 van 386 Volgende
€ 5,00
Conditieredelijk [rug en rand kaft stootplekjes]
Pagina`s783 - 1016
Uitgavejaarniet bekend
Uitgegeven doorNationale Uitgeverij Rotterdam [nummer 16]
Kaftpaperback [kaft van karton/dikker papier]
ISBNniet bekend
Code [intern]SBNL9

 

Beschrijving boek

Deel 4: Zon over de puinen.

Na het succes van Tolstoi’s werk Anna Karenina het tweede grote, in feite het grootste werk van Tolstoi Oorlog en Vrede.

Alleen de geschiedenis om dit boek maakt het al tot een unieke verschijning. Tolstoi heeft het zeer omvangrijke werk zeven maal herschreven voor hij het goed genoeg vond om het te publiceren en zeven maal heeft zijn vrouw de krabbels van haar man in net schoolschrift over geschreven, want schrijfmachines waren er nog niet in Tolstoi’s werkkamer.

In deze geromantiseerde geschiedschrijving beschrijft Tolstoi de inval van de Napoleontische legers in Rusland en hun nederlaag. Hij toont zich een felle nationalist die zijn Poolse en Russische vaderland verdedigt en die een zeer duidelijke afkeer heeft van de ‘Vreemdelingen uit het Westen’. De grote verdienste van dit kapitale werk is, dat hij in zijn roman de historische figuren uit de Franse veldtocht een plaats heeft gegeven en dat hij die werkelijke figuren volkomen laat harmoniëren met zijn geesteskinderen en hen toch psychologisch zuiver uitbeeldt.

In het Rusland van nu behoort Oorlog en Vrede tot het meest gelezen boek. De Russen zijn bezig met de verfilming van dit klassieke drama. De film zal 7 uur draailengte krijgen.

Oorlog en Vrede behoort tot de klassieken, die nooit oud worden, omdat hun waarde en hun boodschap in iedere tijd als actueel erkend worden.  

 

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel