P.J. Rijneke - Grammar and Composition

Vorige Artikel 7 van 8 Volgende
€ 6,50
Conditieredelijk [hoek bovenzijde krult op, zowel voor- als achter]
Aantal pagina`s147
Uitgavejaar1949
Uitgegeven doorJ.M. Meulenhoff
Kaftpaperback [gekartonneerd]
ISBNniet bekend
Code [intern]SBST1

 

Beschrijving boek

Voorbericht

De leerstof Engels voor de 4de en 5de klas van de H.B.S. A kan op logische en natuurlijke wijzen in vier onderdelen verdeeld worden:

  1. Vertaalstof Engels-Nederlands
  2. Grammatica, vertaalstof Nederlands-Engels, brieven en verslagen
  3. Literatuur
  4. Handelscorrespondentie

Dit laatste [punt 4] is wel niet volgens de wet vereist, doch op vele H.B.S.en A wordt dit belangrijke onderdeel niet verwaarloos.

Dit boekje, dat op verzoek van de uitgever is samengesteld, beoogt de a.s. eindexaminandi de nodige grammaticale en idiomatische kennis bij te brengen voor het stellen van een brief of het maken van een verslag [punt 2]. Het is voldoende wanneer met gedurende twee jaar hieraan één lesuur per week besteedt.

De grammatica die voor dit examenonderdeel onmisbaar is, is behandeld in een zestigtal beknopte lessen, met [hier en daar enigszins economisch georiënteerde] oefeningen en idiomatische opmerkingen, waarbij de oefeningen mede afgestemd zijn op bovengenoemd examenonderdeel. Talrijke examenzinnen zijn in de tekst opgenomen.

Op deze wijze zal dit werkje een degelijke basis vormen voor de eindexamenopgaven van de H.B.S. A. De grammatica is zo eenvoudig mogelijk behandeld, het werkje doet dus ook dienst als herhalingsboekje van in de lagere klassen behandelde leerstoffen.

Rotterdam, januari 1949, P.J. Rijneke

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel