Caryl Chessman - Dodencel 2455

Vorige Artikel 33 van 232 Volgende
€ 15,00
Conditieredelijk [linnen hier en daar wat sleets, kaft een aantal plekjes/vlekjes; binding en vorm boek goed]
Aantal pagina`s338
Uitgavejaar1954
Uitgegeven doorScheltens & Giltay
Kafthardcover 
Stofomslagnee [voorzijde stofomslag en tekstdeel van de achterzijde van de stofomslag bevinden zich in het boek]
ISBNniet bekend
Code [intern]NUMA

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: Cell 2455, Death Row.

Subtitel: Een veroordeelde klaagt aan. 

Caryl Chessman is ter dood veroordeeld en moet sterven in de gaskamer van de San Quentin gevangenis in Californië.

Zijn leven stond in dienst van de misdaad en van het geweld dat tegen de Maatschappij is gericht. En toch heeft hij in zijn Dodencel No. 2455 een boek geschreven als daad van berouw, een boek dat de samenleving, die mede verantwoordelijk is voor zijn vergiftigde ziel, tot voordeel kan strekken.

In dit boek wordt verhaald hoe een scheppend genie langzamerhand een destructief genie werd. Hoe een man met een groot verlangen naar liefde zich overgaf in dienst van de haat. Hoe een goed bedoeld systeem soms zoveel schade kan aanrichten, dat het resultaat slechts een wild verlangen naar wraak is.

Geen denkend en gevoelig mens kan dit boek lezen zonder dat het in hem veranderingen teweeg brengt. Mensen met zwakke zenuwen doen er beter aan het ongelezen te laten en zij die een toevlucht zoeken in zelfvoldaanheid doen er eveneens goed aan niet meer te lezen dan deze omslag.

Want vanaf het ogenblik, dat U deelt in de verwarring van de jonge Chessman en hem vergezelt op zijn wilde en gevaarlijke vluchten voor de Politie, met hem nog juist ontsnapt bent aan de kogels van concurrende misdadigers, als U met hem heeft liefgehad, geweend en geleden - als U met hem heeft geleefd in de schaduw van de gaskamer en heeft gezien hoe vijftig ongelukkigen voorbij zijn cel zijn gegaan naar de dodenkamer, dan zult U begrijpen hoe gering de afstand is tussen het leven van een verantwoordelijk lid onzer Maatschappij en deze gekwelde, scheefgegroeide mensen.

Caryl Chessman  heeft meer dan een derde deel van zijn 33 jaar in gevangenissen doorgebracht. Gedurende de laatste vijf jaar heeft hij zelf vanuit zijn gevangenis een brilliante verdediging gevoerd en een aanval geleverd op zijn veroordeling voor een misdaad welke hij beweert niet te hebben begaan. 

 

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel