Laurence Freeman - De Vreugde van het Mediteren

Vorige Artikel 118 van 201 Volgende
€ 7,95
Conditieredelijk [1e pag. naam + datum met potlood, achterzijde kaft kaal plekje; inhoud boek goed]
Aantal pagina`s90
Uitgavejaar1996
Uitgegeven doorLannoo
Kaftpaperback 
ISBN9789020928358
Code [intern]ELS21/SBNL35

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: Christian Meditation. Your Daily Practice.

Subtitel: De dagelijkse praktijk van de stille ontmoeting. 

De meditatie is een universele traditie. Alhoewel het begrip meditatie voor verschillende omschrijvingen vatbaar is, sluit de christelijke meditatie waarover Laurence Freeman osb het heeft, aan bij een vroeg-christelijke traditie die zijn orde-broeder John Main [1926-1982] terug onder de aandacht heeft gebracht. Inmiddels is deze praktijk over heel de wereld verspreid en wordt ze in alle continenten individueel en in groepen beoefend.

Het contemplatief gebed is niet het voorrecht van monniken, monialen of mystici. Het opent immers die dimensie van het innerlijk leven waartoe iedereen en zeker ieder christen genodigd wordt.

Dit boekje geeft een bondig en helder inzicht in de visie en de praktijk van deze meditatie. Het getuigt van een realistische aanpak, waarbij de eenvoud van de meditatie niet wordt verward met ‘gemakkelijk’ en innerlijke groei niet met ‘instant-mystiek’. Het nodigt uit om de contemplatieve dimensie in een actief leven te integreren en moedigt aan om zo de schepping terug vanuit de eerste hand te gaan ontdekken en beleven. Het richt zich bovendien tot iedereen die enige interesse heeft voor meditatie.

Met een voorwoord van Benoît Standaert osb.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2023 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel