Erik Bosch - Dood en sterven in het leven van mensen met een verstandelijke handicap

Vorige Artikel 42 van 167 Volgende
€ 11,95
Conditieredelijk [hoekjes/rand kaft stootplekjes]
Aantal pagina`s144
Uitgavejaar1996 [1e druk]
Uitgegeven doorUitgeverij H. Nelissen
Kaftpaperback 
ISBN9789024413645
Code [intern]ELS20/RIA18

 

Beschrijving boek

 

PM-reeks.

In dit boek wordt met zeer praktische, herkenbare voorbeelden ingegaan op de beleving van mensen met een verstandelijke handicap die met dood en sterven te maken krijgen. Begeleiders, ouders en anderen voelen zich regelmatig verlegen met deze thematiek. Hun wordt een kader aangereikt.

Aan bod komen rouw van mensen met een verstandelijke handicap, het belang van visualiseren en concretiseren, rituelen, stervensbegeleiding, medebewoners, deelnemers en de familie van de betrokkene. De mogelijke waarde van een protocol wordt tevens beschreven.
Ook wordt het belang van kennis van iemands leefwereld - van zijn of haar levensverhaal - ter sprake gebracht en de noodzaak van een goed functionerend team, een plek waar je jezelf mag zijn. De auteur gaat in op onze eigen houding met betrekking tot dood en sterven: dit onderwerp confronteert ons sterk met ons zelf, met vragen over ons eigen leven. Essentieel zijn onze eigen emoties: wanneer deze de ruimte krijgen, baant dat de weg voor ruimte voor diegenen die - min of meer - aan onze zorgen zijn toevertrouwd.
Een kwestie van respectvolle bejegening.

Dit boek is geschikt voor alle werkers in de zorgsector en familieleden van mensen met een verstandelijke handicap. Discussies en opdrachten aan het eind van het boek maken het ook zeer geschikt voor studenten MBO en HBO. Instellingen en organisaties kunnen met het aangereikte kader hun visie en beleid op dit thema kritisch bezien.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2022 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel