John Grisham - In het geding/Runaway Jury [NL]

Vorige Artikel 20 van 21 Volgende
€ 7,50
Conditiegoed [eenmaal gelezen paperback]
Aantal pagina`s386
Uitgavejaar2004
Uitgegeven doorA.W. Bruna Uitgevers B.V.
Kaftpaperback
ISBN9789022988039
Code [intern]VLI19/PAU1

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: The Runaway Jury.

Het boek is in het Nederlands.

Biloxi, Mississippi. Twee partijen maken zich op voor wat de belangrijkste rechtszaak in de sigarettenindustrie zal worden, het proces tegen ‘De Grote Vier’, ofwel de vier mega-producenten die samen maar liefst achtennegentig procent van alle tabakswaren van de VS en Canada produceren. De uitkomst van dit proces zal bepalend zijn voor de toekomst van de hele industrie. Onvoorstelbare financiële belangen staan op het spel.

Vandaar dat er niets aan het toeval wordt overgelaten. Beide partijen worden achter de schermen tot in details geregisseerd door experts op alle mogelijke terreinen. Door in jury-keuze gespecialiseerde bureau’s bijvoorbeeld, en natuurlijk door de meest prestigieuze advocatenkantoren van het land. Maar de hoogste troef ligt in handen van De Grote Vier, in de persoon van Rankin Finch, die, met gebruikmaking van Het Fonds - een limietloze en niet te traceren geldvoorraad - de absolute overwinning kan garanderen. En die geen moment aarzelt om illegale activiteiten te ondernemen, zoals intimidatie van juryleden.

Alles lijkt voor honderd procent onder controle. Totdat een van de twaalf gezworenen zich op onverwachte wijze binnen de groep manisfesteert. Nicholas Easter, een 27-jarige jongeman met een vaag verleden, weet zich op te werpen als vertrouwenspersoon en geestelijk leidsman van de overige juryleden. Niemand in de rechtszaal heeft vat op Nicholas en dat is wel het laatste dat de belanghebbenden, voor wie zo veel op het spel staat, kunnen tolereren ...

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel