Muriel Barbery - De delicatesse

Vorige Artikel 636 van 883 Volgende
€ 7,00
Het artikel is uitverkocht.
Conditieredelijk [rug/rand originele kaft kleine kale stootplekjes; vorm en binding boek prima]
Aantal pagina`s116
Uitgavejaar2001
Uitgegeven doorPrometheus
Kafthardcover met opdruk op voorzijde en rug
Stofomslagja
ISBN9789044600384
Code [intern]WEG 3-C

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: Une gourmandise.

Hij is een fijnproever van niveau, de koning van de gastronomie, de grootste culinaire criticus van Frankrijk. Morgen zal hij sterven. Met de dood op de hielen gaat hij op zoek naar een smaak uit zijn jeugd - de zoete smaak van heimwee naar een verloren tijd.

In De delicatesse volgt Muriel Barbery haar hoofdpersoon op een reis door zijn herinnering, een reis langs de feestelijk gedekte tafels van zijn leven. Met een eerbiedige verwijzing naar Marcel Proust voert ze hem steeds verder terug in zijn geheugen: van het eerste glas whisky dat hij dronk, via de sardines die hij roosterde met zijn vrienden, naar de geur van gebraden vlees in de keuken van zijn moeder. Weemoedig maar vol levenslust kijkt hij terug op zijn kinderjaren. En hij zoekt, hij zoekt die éne smaak, die ultieme lekkernij, maar hij vindt hem niet. Nog niet.

De delicatesse is een smaakvolle en zintuigelijke roman over de laatste achtenveertig uur uit het bestaan van een bon-vivant. Barbery is erin geslaagd het verlangen naar vroeger haast tastbaar te maken in de heerlijke gerechten en de geurige dranken die haar hoofdpersoon met de lezer deelt. Daardoor is De delicatesse niet alleen een lofzang op de gastronomie, maar bovenal een elegant en lyrisch eerbetoon aan het leven zelf. 

 

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2023 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel