Chaim Potok - De troop-leraar

Vorige Artikel 44 van 392 Volgende
€ 6,50
Conditieredelijk [kaft lichte leeftijds-/gebruikssporen; binding en inhoud boek goed]
Aantal pagina`s112
Uitgavejaar1992
Uitgegeven doorUitgeverij BZZTôH
Kaftpaperback
ISBN9789062917815
Code [intern]PAU5

 

Beschrijving boek

Subtitel: Een eigentijds spookverhaal.

Benjamin Walter, professor in de militaire geschiedenis aan een van de belangrijkste universiteiten in de Verenigde Staten, is vijfenzestig jaar geworden. Hij schrijft zijn memoires. Het is voorjaar. Broos en ziekelijk zit hij voor het raam en kijkt naar een grote eik in zijn tuin die recentelijk door de bliksem getroffen werd.

Hij herinnert zich iemand van lang geleden: zijn troop-leraar Isaac Zapinski, de voorlezer die hem leerde teksten zangerig voor te dragen. Zapinski was een zonderlinge man die hem ooit een melodie leerde die de terreur en de verschrikkingen van de oorlog deed weerklinken, die het schrikbeeld van de vernietiging maar ook de hoop op verlossing opriep. Benjamin herinnert zich de winter die hij doorbracht onder begeleiding van zijn troop-leraar. En hij herinnert zich het bizarre geheim dat zij deelden.

Het verhaal De troop-leraar speelt in het New York van de jaren dertig, het Europa van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en het Amerika van tegenwoordig. Het leidt de lezer binnen in de emoties en gedachten van Benjamin, een modern, ontwikkeld mens. Zijn reis terug naar zijn jeugd is een hachelijke onderneming, maar het is voor hem noodzakelijk om een cruciaal moment in zijn leven te begrijpen dat hij lang heeft onderdrukt.

 

Aanbieding

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel