A.F. Hendriks/R. Verstegen - Gedragsproblemen in de klas

Artikel 1 van 166 Volgende
€ 7,45 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.
Conditiematig [heel & compleet, maar diverse markeringen met groene markeerstift in het boek]
Aantal pagina`s112
Uitgavejaar1980 [3e druk]
Uitgegeven doorDekker & van de Vegt
Kaftpaperback 
ISBN9025599338
Code [intern]SBNL20

 

Beschrijving boek

Aanvulling conditie: 1e pagina naam. Wit van kaft in de loop der jaren verkleurd. Achterzijde kaft een aantal vlekjes.

De gedragswetenschappen hebben heel wat inzichten en methodieken opgeleverd die kunnen bijdragen tot een zo goed mogelijke ontplooiing van het kind. De ervaring leert echter dat de toepassing daarvan bij het onderwijs, bij de opleiding daartoe en in de begeleiding van leerkrachten op problemen stuit; er bestaat een kloof tussen de wetenschappelijke inzichten en de praktijk.
In deze leemte beogen de auteurs van dit boek te voorzien. Zij  hebben zich daarbij gebaseerd op de sociale leertheorie, die er op neerkomt dat mensen hun gedragingen vooral van en aan elkaar leren. De schrijvers richten zich met name tot de functionerende en toekomstige leerkrachten van het kleuter- en basisonderwijs. In dit boek willen zij duidelijk maken hoe gedragsproblemen te voorkomen of te verhelpen zijn, in het bijzonder door middel van gedragstherapie.
Om de bruikbaarheid in opleiding en training te verhogen zijn in deze nieuwe druk opdrachten aan de hoofdstukken toegevoegd. Het geheel is daardoor nog meer praktijkgericht dan voorheen, en zal in belangrijke mate kunnen bijdragen tot een optimale ontplooiing van elk kind op school. De leerkracht vervult in dit proces van ontwikkeling en groei een voorname rol. 

 

 

 

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel