Martin Luther King - ... en ik zág het beloofde land

Vorige Artikel 150 van 216 Volgende
€ 10,00
Conditieredelijk [hoekjes kaft stootplekjes; vorm, binding en inhoud boek prima]
Aantal pagina`s96
Uitgavejaar1984
Uitgegeven doorUitgeverij Ten Have b.v.
Kaftpaperback 
ISBN9025942652
Code [intern]ZOL20

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: The Words of Martin Luther King Jr., selected by Coretta Scott King.

Volledige titel: ... en ik zág het beloofde land. Woorden van Martin Luther King. Bijeengebracht en ingeleid door Coretta Scott King.

Martin Luther King had gehoopt eens een baptisten predikant te zijn in een stad in het Zuiden van de Verenigde Staten. Het pakte echter anders uit. Toen hij in 1968 op negenendertigjarige leeftijd werd vermoord, was hem de Nobelprijs voor de Vrede toegekend en had hij miljoenen mensen geleid in een beweging voor geweldloosheid, die het systeem van rassenscheiding in het Zuiden voorgoed vernietigde. Zijn getuigenis - een hartstochtelijke verdediging van burger- en mensenrechten, gebaseerd op de techniek van vreedzaam demonstreren die door Mahatma Gandhi voor het eerst was toegepast - gaf aan het leven van de mensen een nieuwe dimensie van waardigheid, en hoop op vrijheid en de broederschap der mensheid.
Gedurende geheel zijn korte leven vertolkten zijn woorden zijn visie, zijn hartstocht en zijn geloof. Ze demonstreerden zijn gave anderen te inspireren om zijn voorbeeld te volgen. Hij vroeg in de herinnering te mogen voortleven als een ‘tamboer-maître’ voor gerechtigheid en dat is hij ook.
Dit met foto’s geïllustreerde boekje bevat een selectie uit de toespraken en pennevruchten van dr. King, bijeengebracht als een ‘levend gedenkteken’ voor zijn ideeën.’

‘In je leven moet je ergens in geloven; je moet er zo vurig in geloven dat je er tot het eind van je dagen van getuigt ... Wij hébben macht. De macht die zo oud is als de inzichten van Jezus van Nazareth en zo modern als de technieken van Mahatma Gandhi.’
Martin Luther King, Jr. 

 

Aanbieding

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2020 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel