Oliver Sacks - De man die zijn vrouw voor een hoed hield

Vorige Artikel 121 van 166 Volgende
€ 8,25 (inclusief btw)
Conditieredelijk [2e pag. naam + datum, hoekjes/rand kaft stootplekjes]
Aantal pagina`s260
Uitgavejaar1988 [4e druk oktober]
Uitgegeven doorMeulenhoff
Kaftpaperback [Meulenhoff Pocket Editie]
ISBN9029098066
Code [intern]SBNL23

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: The man who mistook his wife for a hat.

Neurologische case-histories.

Oliver Sacks [Londen, 1933] is hoogleraar in de neurologie aan het Albert Einstein College of Medicine in New York. Als auteur verwierf hij internationale faam met Een been om op te staan, waarin de arts Sacks zijn ervaringen als patiënt verwoordt. In Ontwaken in verbijstering beschrijft hij op betrokken wijze het ‘ontwaken’ uit de slaapziekte [Encephalitis lethargica].

De man die zijn vrouw voor een hoed hield, neurologische case-histories uit zijn eigen praktijk, stond wekenlang in de non-fiction bestsellerlijst van de New York Times. Oliver Sacks onderzoekt in dit intrigerende boek een groot aantal neurologische gevallen die, op zijn minst, als buitengewoon gekenschetst kunnen worden. Hij beschrijft patiënten met vreemde intellectuele en perceptuele afwijkingen, maar ook patiënten die juist een abnormale mentale kracht tentoonspreiden. Hij plaatst patiënten met geheugenverlies naast patiënten die overspoeld worden door herinneringen.

Sacks raakt hiermee aan de vreemdste uitersten van het menselijk bestaan. Hij laat een krachtig licht schijnen op de organische fundamenten van onze verbeelding, oordeelvorming en identiteit en pleit daarbij voor een diepergaande neurologie die van het zelf van de patiënt uitgaat. Door het inlevingsvermogen van Sacks kan de lezer de wereld van de patiënten binnengaan en zich voorstellen hoe het is te leven en te voelen als zij.  

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2022 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel