Charles Dickens - David Copperfield I

Vorige Artikel 45 van 393 Volgende
€ 7,00
Het artikel is uitverkocht.
Conditiegoed
Aantal pagina`s320
Uitgavejaarniet bekend [vml. jaren '50]
Uitgegeven doorUitgeverij Het Spectrum
Kaftpaperback [pocket; geel op de snede]
ISBNniet bekend
Code [intern]ZOL14

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: David Copperfield.

Prisma-boeken. Deel uit de serie 'De werken van Charles Dickens'. David Copperfield deel 1.

Nederlands van André Noorbeek.

Geïllustreerd met de oorspronkelijke prenten van Phiz [Hablôt K. Browne].

David Copperfield is terecht het graagst-gelezen boek van Dickens. Door de ik-vorm van het verhaal heeft de lezer van het begin een nauwe verbondenheid met het verhaal, die hem tot het einde gevangen houdt. Wie vergeet ooit de avonden wanneer de kleine David zit tegenover Peggotty met haar naaidoos en het eindje kaars. Men moet kennis maken met meneer Murdstone voor men kan meepraten over werkelijk slechte pleegvaders. Is er ooit zo’n volmaakte jongensheld geweest als James Steerforth, of zo’n genoeglijke schoolvriend als Tommy Traddles, die uit louter levensvreugde al zijn schriften voltekende met skeletten?
De hoofdstukken over Davids ellende in Londen, de schoensmeerfabriek en de schuldgevangenis, zijn van het beste dat ooit over kinderlijk ongeluk geschreven is. Men voelt hier de hartslag van de schrijver, die in nauwelijks bedekte vorm zijn eigen kinderleed beschrijft.
Maar het leed gaat voorbij en nu volgen de gelukkige jaren bij tante Trotwood, en meneer Dick, het vreemdste en meest beminnenswaardige mensenpaar dat zich denken laat: tante Trotwood met haar obsessie van ezels op het grasveld, en meneer Dick met die van het hoofd van Karel II.
De schooljaren komen, in Canterbury, in het huis van de Wickfields waar Agnes de zorgzame engel van David wordt, en Uriah Heep als een kruipend gedierte de atmosfeer vergiftigt. Uit het verleden duiken de oude namen weer op, Micawber, de onverslaanbare, voorop, dan Steerforth en Traddles, en kleine Em’ly. David probeert op eigen benen te staan maar de mooie ogen van Dora Spenlow maken aan al zijn zelfstandigheid een einde. 

 

Aanbieding

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2020 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel