Albert Heymans - Jood zonder ster [gesigneerd]

Vorige Artikel 4 van 233 Volgende
€ 16,50
Conditieredelijk [rug kaft boven- en onderzijde kale stootplekjes]
Aantal pagina`s126
Uitgavejaar1999
Uitgegeven doorVan Gruting
Kaftpaperback 
ISBN9789075879049
Code [intern]ZOL4

 

Beschrijving boek

Aanvulling conditie: hoekjes kaft kale stootplekjes. Binding en inhoud boek uitstekend.

Op de titelpagina staat een handgeschreven opdracht van de auteur inclusief zijn handtekening en een datum.

Albert Heymans [geboren 1922] overleefde de jodenvervolging tijdens de Duitse bezetting door zijn sterke persoonlijkheid. Hij weigerde een ster te dragen, verschafte zichzelf steeds een alibi in een vijandige omgeving en toonde zich een overlevingskunstenaar.

Na een razzia zwerft Heymans dakloos door Arnhem. Hij duikt een periode onder, maar maakt daar zelf een eind aan en brengt een tijd door in de natuur: de parken en bossen in en om de stad. Daarna gaat hij als knecht werken op een boerderij aan de rand van Arnhem, terwijl hij soms meedoet aan de activiteiten van een kleine verzetsgroep. Hij weet een van zijn zusters op dezelfde plek in veiligheid te brengen en een tijd later een tweede zuster. Na de Slag om Arnhem helpt hij met het begraven van soldatenlijken. In geëvacueerd Arnhem verricht hij hand- en spandiensten voor het Rode Kruis. Na de oorlog vestigt Heymans zich in Israël.

De schrijver, zoon van een vrome joodse winkelier uit Groenlo en een liberaal-joodse moeder uit Keulen, herinnert zich zijn jeugd in Borken [Duitsland], zijn zionistische opvoeding, de komst van het nazisme, de vlucht van zijn familie naar Groenlo, de geleidelijk op gang komende onderdrukking van de joden in Nederland en ten slotte de laatste twee oorlogsjaren onder de valse naam Gerrit Kapel. Zijn voor een breed publiek geschreven verhaal is een indringend tijdsdocument.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel