B. Nieskens-Isphording - Etiquette

Vorige Artikel 20 van 246 Volgende
€ 12,50
Het artikel is uitverkocht.
Conditiegoed [boekblok een aantal vlekjes, binding en inhoud boek prima]­
Aantal pagina`s415
Uitgavejaar1979­
Uitgegeven doorUniversiteit voor Zelfstudie
Kaftblauwe kunstlederen hardcover met goudopdruk op voorzijde en rug
Stofomslagja [2 kleine scheurtjes, kale stootplekjes aan randen]
ISBNniet bekend
Code [intern]ZOL1

 

Beschrijving boek

Dit boek presenteert u de correcte manieren bij allerlei gelegenheden niet als duizend-en-één kunstjes en plichtplegingen, maar maakt u vertrouwd met de ongekunstelde wellevendheid van de moderne tijd.

Meer nog dan in de oude tijd geldt tegenwoordig dat goede manieren en correcte omgangsvormen niets te maken hebben met kunstenmakerij en uiterlijk vertoon. Want werkelijk goede manieren zijn niet enkel en alleen uiterlijk. Zij komen van binnen uit en berusten op ongekunsteldheid en goede smaak. Als u dat niet dadelijk gelooft, zal Etiquette het u telkens opnieuw bewijzen.

Mevrouw Nieskens heeft een boek voor onze tijd geschreven, een verzameling regels, voorschriften en gedragingen niet voor ouden van dagen, maar voor de moderne mensen van nu. Dat blijkt al dadelijk hieruit, dat zij in haar boek een speciaal hoofdstuk voor tieners [en de ouders van tieners] heeft opgenomen. Het blijkt eveneens uit het feit dat zij het niet doet voorkomen alsof al haar lezers van koninklijken huize of althans van hoge adel zijn en zich dus als zodanig moeten gedragen. Als zij u heeft verteld hoe bijvoorbeeld een huwelijksplechtigheid eigenlijk - volgens het officiële protocol - moet verlopen, krijgt u eveneens te horen hoeveel eenvoudiger het ook kan zonder dat er tegen de regels der etiquette wordt gezondigd.

Zo modern als dit etiquetteboek is, zo volledig is het ook. Het is een encyclopedie der correcte omgangsvormen. Het leert u hoe het hoort in en buitenshuis, bij honderd-en-een verschillende gelegenheden: bezoeken, verloving, huwelijk, geboorte, begrafenis, jubileum, diners, dansavondjes, logeerpartijen, schouwburgbezoek, enzovoort. U zult telkens naar dit boek grijpen als er iets bijzonders aan de hand is - al is het maar het schrijven van een brief of het kopen van een nieuwe jurk - om na te zien wat de etiquette van u eist. Dan vindt u altijd snel een bevredigend antwoord. Het trefwoordenregister maakt u dat gemakkelijk.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel