Simon Carmiggelt - Met de neus in de boeken

Vorige Artikel 3 van 7 Volgende
€ 5,50
Conditieredelijk [wit van kaft verkleurd, 2e pagina naam]
Aantal pagina`s222
Uitgavejaar1983
Uitgegeven doorUitgeverij De Arbeiderspers
Kaftpaperback [Grote ABC nr. 434]
ISBN9029510951
Code [intern]MMA

 

Beschrijving boek

Aanvulling conditie: rug kaft flink verschoten en leesvouwen. Rug kaft boven- en onderzijde stootplekjes [beschadiging toplaag kaft].

Subtitel: Een Mooi Kado zoals het eigenlijk had moeten zijn.

Geïllustreerd door Peter van Straaten.

De eerste uitgave van deze bundel heette ‘Mooi kado’ en was het geschenk, dat de boekenweek in 1979 moest opluisteren. De Commissie voor de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek en de Vereniging ter bevordering van het Vlaamse Boekwezen verzochten mij dit boek te schrijven.

Ik maakte er een ‘boekje over boeken’ van. Toen ik het manuscript inleverde bleek het echter veel te lang te zijn. Ik moest er dus het mes in zetten.

Maar deze heruitgave, onder de titel ‘Met de neus in de boeken’ is niet aan een strak gecalculeerde omvang gebonden. Wat in 1979 geschrapt moest worden, om praktische redenen, heb ik nu weer bijgevoegd. Twee stukjes, die ik in latere bundels opnam, worden volledigheidshalve hier herdrukt. En toen ik toch aan het uitbreiden was heb ik twee na 1979 geschreven beschouwingen die in ‘Mooi kado’ niet zouden hebben misstaan, aan het manuscript toegevoegd en het aantal brieven aan Gerard Reve aanmerkelijk vergroot.

Daar ook Peter van Straaten opnieuw en niet door eisen van omvang belemmerd met de tekenstift in de weer ging, groeide het boekje uit 1979 tot een boek waarin de lezer wat langer de neus kan steken dan de vorige keer.

S. Carmiggelt

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2022 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel