Jack Vance - Nachtlamp

Vorige Artikel 185 van 594 Volgende
€ 9,50
Conditieredelijk [rug kaft leesvouwen, hoekjes kaft kleine stootplekjes]
Aantal pagina`s464
Uitgavejaar1996 [1e druk april]
Uitgegeven doorMeulenhoff SF & Fantasy
Kaftpaperback
ISBN9789029050609
Code [intern]CAT2

 

Beschrijving boek

Oorspronkelijke titel: Nightlamp.

Tijdens een gevaarvolle expeditie redden de filosofen Althea en Hilyer Fath een zevenjarige jongen uit moordlustige handen. Kort daarop blijkt dat gruwelijke belevenissen uit zijn verleden in hem nawerken en zijn genezing hinderen. De artsen rest geen andere keuze dan zijn geheugen te blokkeren. Al wat hij zich daarna herinnert is zijn naam: Jaro.

Als Jaro op Gallingdale tot wasdom komt, blijft zijn duistere verleden voor hem in nevelen gehuld. De enige hints die hij krijgt zijn de spookachtige stemmen die vanuit de diepste kloven van zijn herinnering opklinken - stemmen die hem behoorlijk verontrusten. Als gek-wording dreigt, wordt besloten waartoe moet worden besloten: Jaro stelt zich tot doel de waarheid omtrent zijn geboorte - lees: zijn ware afkomst - te achterhalen. Helaas, de bezorgde Faths weigeren hem te vertellen waar zij hem hebben gevonden en bezien tussentijds met argwaan Jaro`s vriendschap met de ruimtevaarder Tawn Maihac, die duidelijk iets te verbergen heeft. Bij dit alles wordt Jaro’s hoofd ook nog eens op hol gebracht door de knappe Lyssel Bannoc en de eigenwijze Skirlet Hutsenreiter, meisjes van hoge status. Wat willen ze eigenlijk van hem?

Dan vertrekken de Faths naar een grote bijeenkomst in Dimpelwater, en voor het eerst krijgt Jaro de kans met veel geduld en scherpzinnigheid de stukjes van de puzzel van zijn verleden aaneen te schuiven. Het meest verrassende puzzelstukje blijft echter voor hem verborgen, voorlopig ...

Aanbieding

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2020 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel