Jos van Manen-Pieters - Rosemarie trilogie

Vorige Artikel 12 van 16 Volgende
€ 9,00
Conditieredelijk [allerlaatste pagina (schutblad) mist een stukje]
Aantal pagina`s622
Uitgavejaar1970 [6e druk]
Uitgegeven doorZomer & Keuning 
Kaftgele hardcover met goudopdruk op voorzijde en rug
Stofomslagnee
ISBN9021034042
Code [intern]B

 

Beschrijving boek

Deze trilogie bevat de boeken: Rosemarie - Dat lieve, gevaarlijke leven - Tot overmaat van geluk. 

In de Rosemarie-trilogie verhaalt Jos van Manen-Pieters de belevenissen van een sympathieke familie in de branding van de moderne tijd.

Het boek begint met het ontroerende verhaal van Rosemarie’s jeugd, haar moeiten als gevolg van haar lichamelijke handicap en haar liefde voor Menno Colenbrander. Deze Menno, achter wiens schijnbare zorgeloosheid een grote innerlijke kracht schuilgaat, blijkt in staat dit wereldvreemde meisje door een van de ernstigste crises heen te helpen. Door hem leert Rosemarie het geluk kennen, dat zij nooit meer zal verliezen.

De sterkte van haar liefde komt vooral uit als na ekele jaren huwelijk Menno in moeilijkheden geraakt en Rosemarie hulp en steun kan bieden. In deze periode speelt Menno’s broer, de ruige Harm met zijn lang niet smetteloos verleden, een merkwaardige rol in het leven van Rosemarie, evenals Wilma, de jonge vrouw waarmee Harm ten slotte een nieuw begin durft te maken.

Door de jaren heen blijft er een hechte band bestaan tussen de vier jonge mensen. Dit blijkt opnieuw als Wilma’s zusje op het toneel verschijnt: Hella van Hoogendorp, met haar dubieuze relaties onder een jeugd die wel ‘het nieuwe onkruid’ wordt genoemd. We zien vier paar handen zich beschermend uitstrekken naar dit meisje, dat jammerlijk ten onder dreigde te gaan.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel