Walt Disney - Bevervallei

Vorige Artikel 104 van 108 Volgende
€ 5,00
Het artikel is uitverkocht.
Conditieredelijk [rand kaft stootplekjes, rug kaft verschoten, tekst 2e pag.]
Aantal pagina`s96
Uitgavejaar1966
Uitgegeven doorDe Geïllustreerde Pers N.V.
Kafthardcover 
Stofomslagn.v.t.
ISBNniet bekend
Code [intern]SBNL5

 

Beschrijving boek

Redactie: Han Rensenbrink.
Tekst: Frans Grosfeld.
Foto's: uit de film 'Beaver Valley' en Photo Researchers, Inc. New York.

Voorwoord Walt Disney

In lang vervlogen tijden, toen Amerika nog niet door blanke pioniers werd bezocht, woonden daar al langs de stromen die zich door de uitgestrekte, groene dalen een weg banen, ontelbare kleine, maar zeer bekwame bouwkundigen: de bevers. Tegenwoordig zijn ze niet meer zo groot in aantal. Toch komen er in sommige afgelegen gebieden van de Rocky Mountains nog bevers voor, die dammen bouwen zoals ze dat al sinds mensenheugenis plegen te doen.

Wij hebben het leven van de bevers in die valleien gefilmd: hun onvermoeibare werklust, hun improvisatietalent, hun houding ten opzichte van hun vrienden en vijanden waarmee ze hun woonplaats in het water delen. Met deze film zijn we onze serie ‘Ontdekkingen in de wereld van de natuur’ begonnen, en de enthousiaste ontvangst die het publiek de ‘Bevervallei’ heeft bereid, heeft ons er toe gebracht, deze serie voort te zetten.

Wij vinden het bijzonder plezierig en we zijn er trots op dat wij u thans het gelijknamige boek, waarvan het grootste gedeelte van de kleurenfoto’s is overgenomen uit bovengenoemde film, kunnen aanbieden. De tekst werd geschreven door de bekende auteur Frans Grosfeld. Eerder in deze reeks verschenen reeds ‘Groot Wild in Afrika’ [van dezelfde auteur], ‘De Woestijn Leeft’ en ‘In het land der Beren’. Wij hopen dat u aan dit boekje en aan de prachtige kleurenfoto’s evenveel genoegen zult beleven als wijzelf.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2022 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel