25 jaar popmuziek - 1983

Vorige Artikel 3 van 53 Volgende
€ 12,50
Het artikel is uitverkocht.
Conditiegoed [deukje kaft bovenzijde]
Aantal pagina`s124
Uitgavejaar1988
Uitgegeven doorLekturama
Kaftzwarte kunstlederen hardcover met opdruk in zilver en rood
Stofomslagja
ISBNniet bekend
Code [intern]SBNL3

 

Beschrijving boek

Deel uit de reeks '25 jaar popmuziek in woord, beeld en geluid'.

De jonge supersterren

In 1983 staat de popmuziek in het teken van de nieuwe zakelijkheid. Het zijn de keurig ogende popsterren die het beeld van de pop bepalen.

Jong is goed in dit jaar: de wereld omarmt jonge supersterren als Michael Jackson, de jongens van Wham! en Nena. Maar helemaal vergeten zijnde oude popartiesten niet. The Rolling Stones, Santana, David Bowie en Marvin Gaye blijven in het zoveelste jaar van hun lange, lange loopbaan hits scoren en volle zalen trekken. Kwaliteit verloochent zich nooit, ook niet in 1983.

Dat jaar levert ook fenomenale successen die niemand heft voorzien: de Nederlandse Star Sisters veroveren de wereld, de film Flashdance zet diezelfde wereld tot onstuimig dansen aan en Michael Jackson breekt alle records die de platenindustrie kent. Met het succes van deze jonge ster wordt ook duidelijk hoe belangrijk anno 1983 de producer geworden is: de zeer ervaren Quincy Jones bewijst de macht van die onzichtbare grootheid, de producer.

Toch is 1983 niet voor iedereen een goed popjaar. De Nederlandse formatie Doe Maar kan de populariteit niet langer aan. Datzelfde probleem betekent het einde van de explosief opgekomen groep Wham!

De bonte Culture Club, de decadente Eurythmics en de virtuoze Billy Joel geven 1983 muzikaal en theatraal extra cachet. Sting is bijna uitgekeken op The Police … 1983, een jaar vol hoogtepunten, een jaar vol verrassingen en vooral: het jaar van de jonge supersterren.

  • iDEAL
  • SofortBanking
  • DHL for you
  • PostNL
© 2011 - 2021 Stormy books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel